Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Бугалтер Р, користувач 1ua
Р Бугалтер
Тема: Зона-24 роки
Зона відчуження — 30-кілометрова заборонена територія навколо http://uk.wikipedia....>Чорнобильської АЕС, з якої проведено евакуацію населення в http://uk.wikipedia....>1986 році. Територія керується Адміністрацією зони відчуження у складі http://uk.wikipedia....>Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. Функціональне призначення зони відчуження полягає в контролюванні розповсюження радіоактивних речовин та контролю за станом природних систем та техногенних об'єктів

27 квітня 2010

Бугалтер Р, користувач 1ua
Р Бугалтер
Тема: Зона-24 роки

Чорно?бильська катастро?фаhttp://uk.wikipedia....>екологічна http://uk.wikipedia....>катастрофа, що була спричинена руйнуванням http://uk.wikipedia....>26 квітня http://uk.wikipedia....>1986 року четвертого енергоблоку http://uk.wikipedia....>Чорнобильської атомної електростанції, розташованої на території http://uk.wikipedia....>України (у той час — http://uk.wikipedia....>Української РСР). Руйнування мало вибуховий характер, http://uk.wikipedia....>реактор був повністю зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин.

Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

Радіоактивна хмара від аварії пройшла над європейською частиною http://uk.wikipedia....>СРСР, більшою частиною http://uk.wikipedia....>Європи, східною частиною http://uk.wikipedia....>США. Приблизно 60 % радіоактивних речовин осіло на території http://uk.wikipedia....>Білорусі. Близько 200 000 чоловік було http://uk.wikipedia....>евакуйовано із зон забруднення.

Чорнобильська аварія стала подією великого суспільно-політичного значення[http://uk.wikipedia....>Джерело?] для СРСР. Це наклало деякий відбиток на хід розслідування її причин. Підхід до інтерпретації фактів і обставин аварії мінявся з часом і повністю єдиної думки не існує.[http://uk.wikipedia....>Джерело?]

Спершу керівництво http://uk.wikipedia....>УРСР та http://uk.wikipedia....>СРСР намагалося приховати масштаби трагедії, але після повідомлень з http://uk.wikipedia....>Швеції, де на Фоксмаркській АЕС були знайдені радіоактивні частинки, які були принесені з східної частини СРСР та оцінки масштабів зараження, розпочалася http://uk.wikipedia....>евакуація близько 130 000 мешканців http://uk.wikipedia....>Київської області із забруднених районів. Радіоактивного ураження зазнали близько 600 000 осіб, насамперед ліквідатори катастрофи. Навколо ЧАЕС створена 30-кілометрова http://uk.wikipedia....>зона відчуження.

26 квітня 2010

Савчин Олексій, користувач 1ua
Олексій Савчин
Тема: Зона-24 роки

Погляд із зони.

http://1.bp.blogspot... alt='' border='0' height='136' width='200'>
 26 квітня минає  24 роки від аварії на четвертому блоці Чорнобильської АЕС. Кажуть, що
на подолання наслідків трагедії щороку майже 30 країн світу виділяють значні кошти.Де
вони зникають-невідомо, мов у Бермудському трикутнику гроші пропадають.
   Що ж робиться зараз у зоні. що там відбувається, розповіли мені мої земляки; пожежник
Віктор, та охоронник Петро.Односельчани працюють по два тижні вахтовим методом у
самісінькій зоні.
  По науковому хлопці висловлюватись не вміють, не навчені,- бо вчилися в той час, після трагедії, коли уроки були по 30 хвилин з такими ж перервами, але від природи спостережливі й кмітливі, вони підслухали розмову науковців - що у зоні відбуваються природні процеси- напіврозпад радіоактивних елементів.
  Пожежник Віктор каже:-  'Радіація впала настільки,що закриту зону скоро звузять до 10 кілометрового радіуса'.
  Петро доповнює:-'Для подолання наслідків катастрофи в зоні ніхто нічого не робить, кажуть грошей не хватає'
-'Чому ж не роблять-заперечує Віктор- то ж планують будувати завод з виробництва ядерного палива і будівництво величезного централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива  нашими АЕС.'
-Але коли   ж то буде -перебиває товариша охоронник Петро- навколо ж самого небезпечного об'єкта проводяться роботи, копають траншеї під фундаменти, але натрапили на високоактивні уламки. Колись іх було закопано, а тепер, коли почали копати, вони мішають. Дозиметр шкалить -така висока радіація. Ті уламки кудись вивозять, бо ж підприємства переробки відходів, яке повинне було працювати ще три роки тому, немає- недавно почали рити траншеї під фундамент.
 -Нам наш начальник МНС казав, що унаслідок катастрофи 2300 населених пунктів зазнали радіоактивного впливу - продовжує Віктор- рівень радіації зменшився майже в 100 раз, однак в окремих місцях спостерігається погіршення ситуації, бо в зоні зосереджено 1мільярд радіаційних відходів, більшість з них- негерметичні. Дуже швидко руйнуються, розносяться вітром і дощем.
  А ми, поліщуки Волинської,Рівненської, Київської та Чернігівської областей продовжуєм споживати овочі та фрукти, в яких вміст радіації перевищує у 15 разів встановлені державні норми.'
    Хлопці кажуть, що зона стала полігоном. Американці вже давно використовують нашу зону. Вони встановили лабораторію, де працюють наші науковці і за досить нормальні бабки роблять досліди для американців.

25 квітня 2010


1


  Закрити  
  Закрити